Saturn er din langemand

Kender du planeten Saturn? Den er iøvrigt umådelig smuk. Det er den planet, som er tilknyttet Stenbukken. Stenbukken er det stjernetegn, der løber fra 22. december til 20. januar. Kig i dit horoskop og se, hvor du har Saturn placeret. I hænderne er Stenbukken placeret på Venusbjerget (ved tommelfingeren, se evt. andet opslag) og henter energien fra langemand.

Saturn er ordentlig, alvorlig, seriøs og viser, hvordan og hvor din selvdisciplin og dine ansvarsfølelser er. Den er din autoritet og dit lederskab. Den sørger for struktur, ansvar og overblik. Det er din rygrad. Du sætter grænser med Saturn. Den er også karmas herre!

I håndlæsningen er Saturn din langemand. Det er den finger, der sørger for, at du har overblik, mod, lederskab, autoritet, selvdisciplin og ansvarsfølelse. Alle fingre, linjer, bjerge og kvadrater har også skygger. Skyggen hos din langemand er, at den kontrollerer, har mindreværd, er utålmodig og er angst. I hænderne har nogle langemænd en linje, der kan nedjustere dig på ét sekund. Den løber på håndryggen som en bue på langemands 3. led.. Den læses dog kun, hvis der er energi i den.

Saturns energi forsinker tingene. Den trækker alt i langdrag. Til gengæld så gør den tingene ordentligt. Det er pligter før fornøjelse. Den styres af regler, struktur og planlægning.

Saturn i en blindtegning

Når jeg læser en blindtegning, så holder jeg altid øje med langemanden. Hvor høj er den? Hvor meget fylder den i forhold til resten af tegningen, hiver den energi fra sit eget element eller bliver den tappet? Langemand sladrer altid. Prøv selv at lave en blindtegning. Hvordan ser din langemand ud? Hvordan virker den på dig? Har du en lille langemand? Eller er den stor? Jo mere balance og størrelse du har på din langemand, jo mere er du alt det, som Saturn står for.

Rigtig mange blindtegninger viser, at Saturn er under pres her i 2020. Og det er der ikke noget at sige til med Jupiter ved sin side. Jupiters energi kender vi fra Skytten. Jupiter er aktiv og energisk. Den gør noget. Den handler. Den kan ikke bare stå og vente. Jupiter har en evne til at skelne og vurdere.

Jeg skrev i går om, at Saturn (dit fysiske og psykiske ståsted) og Jupiter (din arbejdsfinger) er i konjunktion. Det vil sige, at de to planeter står helt tæt sammen. Og giver energi til hinanden. Du kan måske være så heldig at se planeterne på himlen den 21. december i år (eller dagene omkring).  Vejret skal være klart. Og du skal kigge syd/sydvest. Læs mere her

Ydermere er pluto også med. Pluto er en ydre planet. Og den sørger for uventet energi. Noget vi ikke kan forberede os på. Den ødelægger – for igen at bygge noget op. Den står for liv og død. Når Pluto er i konjunktion med Saturn, så ødelægger den eksisterende systemer for at bygge dem op igen.