Et traume er den usynlige kraft, der former dit liv. Den måde, du går gennem livet på. Den måde, du trækker vejret på. Den måde, du håndterer dine tanker samt adfærd på. Traume er roden til dit dybeste sår. Det er dit udækkede behov. Traume kan ikke altid løses eller forstås, men det kan høres, holdes og elskes. Det starter, når du lader dit sår lære dig om lytning, egenkærlighed og medfølelse.

Et traume er en opstået situation (måske flere hændelser) på et givent tidspunkt, som er efterladt uløst. Du fik ikke på det givne tidspunkt dækket dit behov. Når et behov ikke dækkes, så efterlader det et tegn i hænderne (kroppen). Det kan være i form af en linje, hud, sener, angst, uhensigtsmæssig adfærd eller andre følelsesmæssige karakterer. Traumet er låst i kroppen. Traumet lever stille videre i dig – lige indtil du kommer tilbage og tager dig af det udækkede behov. Det gør du ved at ændre din adfærd. Det gør du ved at lære dit traume at kende. 

Et traume i hænderne forstyrrer dit selvbillede

Traumer opstår, når det skaber en forstyrrelse i dit interne system, når den harmoniske udvikling forstyrres. Et traume kan være en ulykke, skilsmisse, overfald eller andet uventet, som har en traumatisk indvirkning på dig. Men det kan også være at få dine følelser gentagne gange afvist eller nægtet.

Hænderne har dine traumer placeret. Hænderne har på samme måde som horoskopet 4 kvadranter, som fortæller noget om, hvornår og hvor et traume får betydning. Et horoskop har ligeledes traumer placeret i radix, men også aspekter, der relaterer sig til traumer. Kombinationen af astrologi og håndlæsning gør det muligt at arbejde dybere med forståelse af traumer. Oveni kommer healing og terapi. Det er en livslang proces.

Pluto er en typisk traumeplanet. Den indeholder sågar arven gennem generationer.  Det vi ikke kan se, men som vi kan mærke. Pluto giver os en følelse af magtesløshed, hjælpeløshed, tvang samt lammelse. Men Pluto, når den er i transit, så giver den os muligheden for at se anderledes eller nyt på den planet, som den danner aspekt til.

Der hvor Pluto kommer med informationer i hænderne, er det område, hvor vi var helt små. Vi er tilbage i alderen 0 til 7 år. Og har du et “ar”, et sår, en linje, der blokerer, så vil Pluto være en stor del af dit fremtidige indre arbejde. Men kun hvis du ønsker det. Og har mod på det. Pluto kan have en ødelæggende energi, og den kan vise sig i adfærd, som er ekstrem, farlig og ofte ulmer af raseri. Den vil eje og bestemme. Den søger magt.

Alt det du reagerer på hos andre – er dine egne ubalancer

Og det er præcis nede i vreden, at vi finder en del svar. Ved at forstå samt lære dit traume at kende og samtidig arbejde med ændring af adfærd, vil du langsomt opleve, at vreden bliver mindre og mindre. Du “tømmer” den uhensigtsmæssige energi, som du tidligere har fået ind. Du erstatter energien med hensigtsmæssig og nærværende adfærd.

Når vi i nuet bliver vrede på hinanden og ude i hinanden, så er det i virkeligheden et udtryk for ubalancer hos den enkelte, der sender afsted. Vedkommende, der sender vredt afsted har glemt at indrømme eller håndtere egne uønskede følelser. Det er personens indre uro, som pludselig bliver overført til dig. Men hvis det påvirker dig og skaber en uhensigtsmæssig reaktion, så er det din ubalance, hvor du i forvejen følte mindreværd. 

Så længe vi med vores måneknuder er på Tyre/Skorpion aksen, vil vi alle skulle arbejde med traumer. Frivilligt som ufrivilligt. Pluto hersker hos Skorpionen. Og Pluto er en traumeplanet. Vi skifter først akse til sommeren 2023.

Læs mere på denne blog
Følg med på Instagram eller Facebook
Ønsker du at arbejde intenst med traumer & krop, så anbefaler jeg en Chiron Reading:
Astrologi & Hænder | Når du vil i balance | MKraft.dk