Barndommen har stor betydning for din personlighed!

Barndommen sætter sine spor mange steder i hænderne og for den sags skyld også i hele kroppen. På godt og på ondt. Kroppen husker. Og det gør hænderne også. Jeg bruger både højre og venstre hånd, når jeg går tilbage i tiden. Jeg deler læsningen op fra 0-6 år og fra 6-15 år. Hver linje (hjertelinjen, hovedlinjen, livslinjen og skæbnelinjen) kan deles ind i år. Når jeg læser barndommen, så arbejder jeg bl.a. på alle 4 store hovedlinjer.

Jeg bruger også de billeder (clairvoyancen), der optræder undervejs. Uden dem så kan det være rigtig svært at læse barndom.

Vi har linjer, der løber fra Venusbjerget (Tommelfingeren/Livslinjen) og ind i hånden. Det er “opgørslinjer”. Det er linjer, der får os til at stoppe op og sige fra. Eller i værste tilfælde får os til at modtage “skældud”. De er med til at danne vores gentagelser i livet, indtil vi har lært det, som vi skal. Eksempelvis så kan du som 14 årig have en opgørslinje, som du “bruger igen”, når du er 42 år eller ældre. Temaet er det samme. Der skal i en given situation siges fra. Du skal turde lukke en dør.

Nogle hænder kan have rigtig svært ved at lukke døre eller sige fra. Det kan være manden, der bliver ved med at modtage nedgørende kritik fra konen. Og det bliver han ved med, så længe han giver hende lov. Han kan samtidig være bange for at sige fra, fordi han i barndommen ikke fik det lært – og som voksen har han endnu sværere ved det, da følelsen er ukendt for ham og værktøjet ligger langt væk fra hverdagen. Han bliver i den kendte følelse, og pludselig bliver den tryg, fordi den er velkendt. Uanset hvor usund den så ellers er.

Svigtlinjer

Nogle hænder har desuden dannet svigtlinjer. Svigtlinjerne løber fra hjertelinjen og rammer hovedlinjen. Her er der også en gentagelse, som vi som mennesker ofte skal igennem. Det er ikke en fysisk gentagelse (altså samme begivenhed opstår to gange), men en følelse der skal arbejds med over flere gange i livet. Teamet på disse linjer er som navnet også siger at arbejde med at føle sig svigtet.

Svigtlinjer opstår, når du som barn har følt dig svigtet. Det kan være en mor eller far, der ikke har støttet dig eller været der for dig. Svigtlinjer opstår også ved en forældres død.

Der skal mere til for at få en dyb svigtlinje. Det er her, der opstår et traume. Det er ikke bare en enkelt gang, at du ikke er blevet anerkendt. Det er massive lange perioder.

At føle sig svigtet kan både opleves som fysisk overgreb og psykisk overgreb.