Bliv dus med hjertelinjen.

Hjertelinjen er en af de 4 store hovedlinjer. Se på billedet til venstre, hvor den sidder. Det er den linje, hvor vi udtrykker vores følelser igennem. Vi giver og modtager følelser. Det er den linje, der med små ekstra linjer viser følsomhed og indfølingsevne. Den er påvirkelig og den kan blive jaloux, kontrollerende, mistroisk, forsigtig eller beregnende. Ligesom den er givende, kærlig, rummende, elskelig og lyttende. Vi kender den alle.

Linjen kan hjælpe os, men det er også den linje, som udfordrer os mest. Alt afhænger af, hvordan du arbejder med dig selv – og om du kan skelne mellem, hvad der er din energi, og hvornår det er andres energi. Reagerer du på noget lige her og nu – eller er det en gammel velkendt følelse, der skal kigges på igen? Følelser falder først til ro, når vi lærer dem at kende. Når vi tager os af dem. Går hen til dem. Ellers laver de støj, dramaer og udfordringer.

Hjertelinjen har mange følelser at forholde sig til. Den har en naturlig bevægelse, og ændrer sig i takt med, at du ændrer dig. Dog vil den store linje være længere tid om at ændre sig. Det kan tage mange år. De små linjer kan ændre sig fra uge til uge. Her er energien afgørende. Lidt som humøret der svinger. Jo mere vi er i kontakt med os selv, jo mere ved vi også, hvad der rører sig i hjertelinjen.

Din hjertelinje kan være buet og løbe helt op til pegefingeren. Det er her, den er mere jaloux og besidderisk end ellers (midt på pegefinger eller længere forbi midten) Eller den kan være mere tilbagetrukket og gemme på følelserne.

Mærk indad, når du vil lære

Vi kan have udfordinger på vores hjertelinje. De kommer i form af “øer” eller linjer, der løber tværs over linjen. Og det gør ikke noget, at de er der. Det er en del af livet. Men hvis vi ikke lærer af tidligere sår, så gentager tingene sig. Her er det op til dig at ændre adfærd. Det er op til dig at gå væk fra det, som ikke er godt for dig. Det er op til dig, om du vælger at tilgive og sætte fri. Energien er som med alle de andre linjer afgørende for, hvad der skal siges om hjertelinjen.

Hjertelinjen lærer dig det hele. Den tvinger dig til at mærke efter. Alle mennesker ved godt, når de bliver i følelsesforhold (også venskaber), der ikke er sunde for dem. Men hjernen siger, at når vi ikke kender til andet eller har andet, så tror vi, at det skal være sådan – også selvom det ikke er rart.

Det kan også være, at du er så heldig at have en tilknyttet trekant på din hjertelinje. Den dannes af andre linjer, der støder op til hjertelinjen. Det betyder, at du har muligheden for et sund og gensidigt parforhold. Energien vil være lige, og I vil lade hinanden være, som dem I er. Der kan sagtens være udfordringer i parforholdet, men det er den slags parforhold, hvor man ikke bare lige bliver skilt.